Kamp Sutjeska
Hoteli,  Zanimljivosti

Kamp Sutjeska – Raj u srcu prirode

Kamp Sutjeska se nalazi na Tjentištu, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Sutjeska po kojem i nosi ime. Kamp Sutjeska je udaljen svega nekoliko metara od magistralnog puta Beograd – Višegrad – Foča – Tjentište – Bileća – Trebinje – Dubrovnik što ga čini idealnim mestom za odmor od višečasovnog putovanja.

Kamp je u vlasništvu porodice Savić. Sa izgradnjom kampa su počeli 2018. godine, a krajem iste godine su kamp učinili dostupnim za posetioce. Članovi porodice svakodnevno ulažu vreme i energiju u razvoj kampa, proširuju kapacitete, uređuju površine za šatore i kamp prikolice, a imaju još mnogo toga u planu. Dokaz da se trud isplati je i činjenica da su nakon otvaranja svakodnevno bili domaćini posetiocima iz svih delova sveta i nadaju se da će se taj trend nastaviti.

Zašto odabrati kamp Sutjeska

Kamp nudi komforne bungalove sa zasebnim kupatilima su na raspolaganju gostima koji se odluče za vikend boravak. Kapacitet kampa je 90 ležajeva dok se restoran nalazi u nepostredoj blizini bungalova.
U sklopu kampa se nalazi i odvojeni deo za kampere i kamp prikolice.

Jednostavan odgovor bi bio – imaju sve što je potrebno za ugodan boravak. Udoban smeštaj, besplatan parking, domaća hrana u našem restoranu, market u sklopu kampa, auto-kamp, besplatan internet, a pored toga organizujemu i aktivnosti poput rafting na Tari, planinarenje do Trnovačkog jezera i mnoge druge. I posebno se ističe, za mnoge i najbitnije, povoljne cene.

Kamp Sutjeska
Kamp Sutjeska

Boravak u prirodi i domaći specijaliteti.

U restoranu ćete imati priliku probati razne domaće specijalitete. Ukusna domaća hrana po kojoj ćete pamtiti vaš boravak u kampu svakodnevno se priprema od svežih sastojaka a neka od jela su musaka, sarma, pite ispod sača, domaći sir i kajmak, jagnjetina ispod sača i mnoga druga jela.
Naročito se vodi računa i posebnim zahtevima gostiju te je pripremljen i meni za vegane i vegetarijance.

Iskoristite priliku dok boravite kod nas i posjetite neke od popularnih mjesta u okruženju. Perućica, Trnovačko jezero i mnoge druge lokacije. Ponude su u nastavku stranice!

Kamp Sutjeska

Rafting Tara

Rafting na Tari je najpopularnija aktivnost u ovom delu Bosne i Hercegovine. Kamp Sutjeska organizuje jednodnevne i višednevne rafting aranžmane na reci Tari. Trajanje raftinga na Tari zavisi od visine vode.
U maju, kad je nivo vode najveći spust traje 45 mininuta dok u avgustu traje 3 do 4 sata.

Sertifikovani skiperi će se pobrinuti da vaš aranžman prođe u najboljem mogućem redu. Svi učesnici raftinga dobijaju kvalitetnu rafting opremu i mini obuku, instrukcije o ponašanju na čamcu u toku spusta. U ponudi se nalaze sledeći aranžmani: „jednodnevni rafting na Tari„, „dvodnevni rafting na Tari“ i „trodnevni rafting na Tari„.

Rafting Tara, Kamp Sutjeska
Rafting Tara

Trnovačko jezero i prašuma Perućica

Trnovačko jezero se nalazi u neposrednoj blizini granice Crne Gore i BiH. Jezero je okruženo planinama Maglić, Volujak, Bioč te Trnovački Durmitor, Kom i Zgura. Polazna tačka na ovaj izlet je kamp na Tjentištu, a terenskim vozilima se svi gosti, koji izraze želju da posete ovo smaragdno jezero u obliku srca, prebacuju do visoravni Prijevor, odakle se put nastavlja pešice kroz Suvu jezerinu pa sve do jezera. Za prelazak od Prijevora do Trnovačkog jezera potrebno je oko dva i po sata, a dužina staze je pet kilometara.

Trnovačko jezero

Prašuma Perućica je strogo čuvana površina Nacionalnog Parka Sutjeska koja zauzima prostor od 14 kilometara kvadratnih. Zbog svoje lepote i bogatstva, 1952. godine prašuma je proglašena strogo zaštićenim delom prirode koji se isključivo koristi za naučne i obrazovne svrhe, dok je 1954. godine stavljena pod zaštitu države kao prirodni rezervat.

I to nije sve

Za sve ljubitelje konja kamp Sutjeska organizuje jednodnevne a uskoro i višednevne ture jahanja konja u Nacionalnom parku Sutjeska.  Osim jahanja konja, u ponudi se nalaze i kvadovi – četverotočkaši (quads) koji su dostupni za rentu. Iskoristite priliku i napravite „izlet“ po Zelengori ili posetite najpopularnije lokacije u Nacionalnom parku Sutjeska – visoravan Prijevor na 1668 m.n.v odakle ćete uživati u pogledu na prašumu Perućicu, vrhove Maglić, Volujak, Zelengoru.

Zelengora vožnja kvadovima
Kamp Sutjeksa – rentiranje kvadova
Zelengora
Zelengora
Restoran Kamp Sutjeska
Restoran Kamp Sutjeska
Skydream Web